Президентската надпревара през 2020 г. беше тежка и малката победа на

...
Президентската надпревара през 2020 г. беше тежка и малката победа на
Коментари Харесай

Зукърбърг купил стола на Байдън в Овалния кабинет?

Президентската конкуренция през 2020 година беше тежка и малката победа на демократа Джо Байдън на изборите значи, че относително дребен брой гласове са могли да доведат до друг резултат. Доналд Тръмп твърди, че изборите са „ фалшифицирани “ в интерес на неговия противник и „ откраднати “ от него.

Сега ново следствие твърди, че изпълнителният шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг е трансферирал стотици милиони долари по време на изборите през 2020 г. в непартийни организации с нестопанска цел, които манипулирали финансирането на изборните бюра, с цел да наклонят везните в интерес на демократите. Разследването е оповестено от „ The Federalist “.

Анализът, осъществен от доктор Уилям Дойл, основен откривател в Изследователския институт за избори „ Цезар Родни “ в Ървинг, Тексас, демонстрира, че финансирането от частни запаси е било ориентирано към основни щати на бойното поле, с цел да се усили преднината на тогавашния либерален претендент за президент Джо Байдън срещу неговия противник републиканец Доналд Тръмп.

Именно в щати като Джорджия, където Байдън завоюва с 12 000 гласа, и Аризона, където той завоюва с 10 000, се допуска, че големите спомагателни запаси са довели до успеха на демократа. В отчета се твърди, че не става въпрос за обичайно финансиране на акции или лобиране, а за хитра операция с „ правни малки врати “, която евентуално е разрешила изборите през 2020 година да бъдат „ купени “ от един от най-богатите хора в света.

Според Уилям Дойл и неговия екип частното финансиране на изборната администрация е това, което доста отличава президентската акция през ноември 2020 година от всички предходни. Две организации с нестопанска цел, финансирани от Марк Зукърбърг - Центърът за технологии и цивилен живот (CTCL) и Центърът за изборни нововъведения и проучвания (CEIR), хипотетично са прехвърлили 419,5 милиона $ от частни активи на основния изпълнителен шеф на Фейсбук в бюрата за локални избори.

Тази инфилтрация, хипотетично осъществена на равнище град и окръг, е разрешила на офисите да бъдат ръководени като „ платформа “ в демократичните изборни региони. Методите, употребявани за поощряване на гласуването на демократите, са разказани като вариращи от голям брой административни практики и съглашения за шерване на данни до ориентиране на осведомителни акции в основни щати.

Под прикритието на хипотетично даване на помощ за гласоподаване по време на пандемията от COVID-19, се оповестява, че Центърът за технологии и цивилен живот се е съгласувал с локалните управляващи, с цел да получи гласовете в демократичните региони.

Анализът изброява методите, по които CTCL е постигнала задачата си, като е прибягвала до организации с нестопанска цел, платформи за обществени медии и авторитетни лица в обществените медии. Те включват популяризиране на универсално гласоподаване по пощата - нещо, за което Доналд Тръмп предизвести през цялото време като „ пагубно “ и предизикващо нередности на изборите.

Двете гореспоменати частни организации с нестопанска цел дават отговор за 85% нарастване на общото в допълнение финансиране за избори, съсредоточено в мощно демократични общини. CTCL е предоставила 25 безплатни гранта на стойност 1 милион $ или по-големи на градове и окръзи получатели в Аризона, Джорджия, Мичиган, Северна Каролина, Пенсилвания, Тексас и Вирджиния. От тях 23 са отишли в области, в които Джо Байдън завоюва на президентските избори през 2020 година

В умозаключение, изследването акцентира, че потреблението на частни организации с изчезнала административна и финансова бистрота и неподлежащи на същите правила и инспекции, каквито са държавните чиновници и институции, значи, че те не могат да бъдат следени.

Анализът демонстрира, че големия приток на частни средства е разрешил да се сътвори „ сенчеста “ изборна система по време на президентските избори през 2020 година Твърди се, че той систематично е облагодетелствал демократичните гласоподаватели пред републиканските гласоподаватели „ от вътрешната страна “ в изборната система.

Докладът-бомба провокира отвращение от страна на републиканците, като губернаторът на Флорида Рон Десантис съобщи, че законът за изборната промяна е „ забранил нападения на Зукърбък “ в този щат. „ Зукърбърг е похарчил над 400 милиона $ посредством тези, представени нестопански организации за интервенция в изборната администрация. Това е изцяло недопустимо “, съобщи той на конференция във вторник.

Сенаторът Рон Джонсън сложи под въпрос законността на „ партийните “ разноски на Марк Зукърбърг през 2020 година „ Въпреки че към момента не знаем какво тъкмо се е случило, общественото докладване за въздействието му върху изборите през 2020 година в Грийн Бей и други замъци на демократите поражда задоволително съмнения “, сподели Джонсън, представен от „ The Post “.

Губернаторът на щата Уисконсин Робин Вос отиде още по-далеч, възлагайки следствие на дейностите, финансирани от Зукърбърг и брачната половинка му в пет града в Уисконсин.

Това се случва след информация по-рано тази година в разбор на консервативната Фондация за държавна отчетност, който откри, че в основна вноска в Джорджия от почти 29 милиона $ от парите на основния изпълнителен шеф на Фейсбук са били ориентирани към окръзи, извоювани по-късно от Байдън, написа БГНЕС.

В отговор на отчета представителят на Зукърбърг Бен Лаболт призна за дарения на стойност 350 милиона $ за Центъра за технологии и цивилен живот и 69,5 милиона $ за Центъра за изборни нововъведения и проучвания.

„ CTCL обезпечава финансиране за всички използвани юрисдикции. Почти 2500 изборни юрисдикции от 49 щата аплайваха и получиха средства, в това число градски, крайградски и селски. Въпреки че Марк и Присила са дали повсеместен грант на CTCL за обезпечаване на налично финансиране, те не са взели участие в процеса по установяване на това кои юрисдикции да получат средства, и като организация с нестопанска цел на CTCL е неразрешено да взе участие в партийни действия “, сподели представителят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР